casa adnew • 

Málaga

Collage
Aquarel
Mixed media artist
Mixed techniek
Object

Ruth Fernandes

Malaga
Spanje

Ruth Fernandes studeerde af aan de kunstacademie in Israël en studeerde later grafiek, fotografie en beeldhouwkunst aan scholen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten van Amerika. Momenteel woont en maakt Ruth haar kunst in Malaga, in het zuiden van Spanje. Eerder woonde ze in de Verenigde Staten, Israël, Mexico en Bulgarije.

Ruth's kunst bestaat uit mixed media-stukken. Ze naait, borduurt en beeldhouwt stoffen. Ze maakt geschilderde collages van afgedankte kledingstukken, karton, papier, plastic en andere interessante media.

De diepe band met stoffen en textiel komt voort uit haar vroege kinderjaren en haar relatie met haar moeder, die als winkelier van de kibboets belast was met het distribueren van kleding aan de gemeenschap. Het was daar dat ze de verschillende texturen en eindeloze kleuren onderzocht die inherent zijn aan stoffen en kleding. Toen Ruth naar Mexico verhuisde, ontdekte ze de manier waarop de plaats deze patronen, de levendigheid van de kleuren en de textuur beïnvloedt. Meer recentelijk begon ze stoff en collage te combineren met verf, terwijl ze ook het gebruik van karton en plastic onderzocht. Bij elke nieuwe stap bleef Ruth nieuwe media en technieken verkennen, geïnspireerd door haar omgeving.

Werken van 

Ruth Fernandes

Longing

mixed media

collage with fabric photos from newspaper and painting

bekijk de video

130

×

120

cm

(h×b).

130

×

120

×

cm

(h×b×d).

130

cm

(h)

cm

cm

huur p/m

,-

Verkoop

,-

plan een afspraak

Zie je iets moois?

Wil je het misschien thuis aan de muur?

maak een afspraak
Your information has been recieved.
Die ging niet goed. Probeer het nog een keer.