casa adnew • 

Málaga

Fotografie

Rocío Verdejo

Málaga
Spanje

Rocío Verdejo werd geboren in Granada in 1982. Ze studeerde audiovisuele communicatie aan de universiteit van Malaga en een master in fotografie aan de EFTI-school in Madrid, een stad waar ze tot voor kort woonde, en ontwikkelde haar werk als creatief directeur in reclame, een carrière die is gecombineerd met haar werk als auteur.

Ze is onlangs teruggekeerd om zich te vestigen in Malaga, de stad waar ze haar activiteit als maker begon en waarmee ze gedurende haar hele artistieke carrière nauw verbonden is geweest.

Haar foto's komen voort uit ideeën die zijn bedacht vanuit een intiem standpunt, waarbij hij haar eigen ervaringen en emoties als referentie neemt en verhalende scènes herschept die die ervaringen materialiseren.

Enkele van haar meest opmerkelijke series zijn: Quietud (2008), - geproduceerd met de steun van het INICIARTE-beurzenprogramma, maakt deel uit van de collectie van het Andalusische Centrum voor Fotografie en heeft theaters bezocht in Sevilla, Malaga, Huelva, Cordoba en Valencia, onder andere; Gods wiskunde is niet exact (2011 - 2012), dat in september 2011 werd ingehuldigd in het MUPAM (Municipal Heritage Museum of Malaga) en door zalen is gereisd in onder andere Barcelona, ​​​​Mallorca, Salamanca, Orense en Castellón; Crashroom, waarmee ze deelnam aan beurzen als Art Madrid en Fotofever Paris 2015; o Alegoría de la memoria (2019) waarmee ze haar samenwerking met de Moret Art-galerijen in A Coruña en Alalimon in Barcelona begon, en die momenteel op tournee is.

Daarnaast heeft ze deelgenomen aan tal van collectieve tentoonstellingen en festivals.

“Mijn werk speelt zich af op het gebied van geënsceneerde fotografie. Ik bouw beelden op vanuit een schetsmatig script, een mix van referentiebeelden, annotaties, tekeningen en werkopnamen van locaties en maquettes.

Een gedetailleerde planning van de scène stelt me ​​in staat om tegelijkertijd vorm en inhoud te bewerken, waarbij ik betekenisrelaties tot stand breng tussen het echte en het denkbeeldige via een symbolisch vlak dat de betekenislagen vermenigvuldigt. Het is een langzaam en moeizaam proces, waar ik vaak jaren over doe."

Werken van 

Rocío Verdejo

In articulo mortis

Afdrukken met gepigmenteerde inkten op parelbarietpapier. Gemonteerd op dibond met houten bies.

2011

bekijk de video

80

×

105

cm

(h×b).

80

×

105

×

cm

(h×b×d).

80

cm

(h)

cm

cm

huur p/m

26

,-

Verkoop

2400

,-

plan een afspraak

Merienda post mortem

Afdrukken met gepigmenteerde inkten op parelbarietpapier. Gemonteerd op dibond met houten bies.

2011

bekijk de video

80

×

120

cm

(h×b).

80

×

120

×

cm

(h×b×d).

80

cm

(h)

cm

cm

huur p/m

31

,-

Verkoop

2600

,-

plan een afspraak

Zie je iets moois?

Wil je het misschien thuis aan de muur?

maak een afspraak
Your information has been recieved.
Die ging niet goed. Probeer het nog een keer.