casa adnew • 

Amsterdam

Schilderij

Negin Kianfar

Zaandam
nederlands

Ik groeide op in het postrevolutionaire Iran in Teheran. Mijn carrièrepad was kleurrijk in drie verschillende, maar nauw aan elkaar verwante gebieden. Als teenager begon ik al met stemacteren om grote Hollywood-films te voorzien van Perzische stemmen en presenteerde programma's voor radio en televisie. Mijn stem bracht een groot aantal wereldberoemde actrices tot leven voor het Iraanse publiek.
Ondertussen studeerde ik film en filmregie aan de kunstuniversiteit van Teheran. Ik heb verschillende documentaires gemaakt die ook op de Nederlandse televisie zijn uitgezonden.
Daarnaast heb ik intensieve schildercursussen gevolgd binnen en buiten de universiteit en getraind door verschillende docenten. Mijn passie voor schilderen heeft me nooit verlaten.

Stemkunstenaar, schilder of filmmaker, ik heb altijd geprobeerd mezelf uit te drukken en de realiteit weer te geven zoals ik die zie.

Ik gebruik verschillende media om mijn reis van zelfontdekking weer te geven, een reis die me door het leven van anderen voert en me delen van de omgeving ziet absorberen die op mij betrekking hebben. Deze reis is niet rechttoe rechtaan. Het is tegenstrijdig, zo tegenstrijdig als het leven van de kunstenaar kan zijn die op de grens van contrasterende werelden leeft. Een leven vol verblindende lichten en donkere schaduwen die soms ontsnappen en in mijn werken terugkomen.

Werken van 

Negin Kianfar

Zie je iets moois?

Wil je het misschien thuis aan de muur?

maak een afspraak
Your information has been recieved.
Die ging niet goed. Probeer het nog een keer.