casa adnew • 

Málaga

Object

Mimi Ripoll

Málaga
Spanje

Argentijnse kunstenares die al vijftien jaar in Málaga woont.

In 1982 studeerde zij af als architect aan de Universiteit van Belgrano in Buenos Aires, waar zij de betonkunst van Torres García, de moderne esthetiek van Le Corbusier en Adolf Loos en de constructivistische taal bestudeerde en zich specialiseerde in architectuurtheorie en -ontwerp.

Van jongs af aan heeft zij schilderen, beeldhouwen, tekenen met levende modellen en technieken bestudeerd en heeft zij deelgenomen aan kunst clinics met bekende Argentijnse kunstenaars.

Ze werd geselecteerd om een inbreng te leveren aan de trappen van de Pompidou in Málaga tijdens MAF 2018.

Overeenkomstig haar opleiding ontwikkelde zij haar beroepsloopbaan als decorontwerpster en kunstenares. Zij creëerde ook decors en kostuums voor de toneelstukken Macbeth en Insanas e Impuras en voor het televisieprogramma Cablín en Warner Brothers in Buenos Aires. Zij maakt ook op grote schaal corpora voor uitgeverijen Random Mondatori en Sudamericana tijdens boekenbeurzen.

Zij geeft advies aan andere kunstenaars die werken van glas maken. Tegelijkertijd is haar werk aanvaard op verschillende tentoonstellingen zoals de Salón Nacional Argentino, waar zij de tweede prijs won in textielsculptuur en ook in keramiek. Zij wisselt voorstellingen uit met de groep Surdespierto voor de mythe van Orpheus en Eurydice en andere gezamenlijke improvisaties met dansers en musici.

Zij voert het werk "En als je zou afdwalen, welke omhelzingen zouden je toeverlaat zijn voor het vinden van......." uit in de stad La Pedrera (Uruguay) waar zij ook experimenteert met het opzetten van de ruimte "Alegria", een multidisciplinaire kunstruimte waar zij het concept "Verzoening" in praktijk brengt.

Zij doceert kunst aan het Colegio Nacional en in haar atelier voor kunstenaars in opleiding. Zij heeft verschillende solo- en groepstentoonstellingen gehouden, maar haar belangstelling gaat vooral uit naar de processen, het onderwijs en de alternatieve ruimten.

Werken van 

Mimi Ripoll

Zie je iets moois?

Wil je het misschien thuis aan de muur?

maak een afspraak
Your information has been recieved.
Die ging niet goed. Probeer het nog een keer.