casa adnew • 

Amsterdam

Schilderij

Lydia van der Meer

overveen
nederland

Het onderwerp is secondair, of ik nu een portret schilder, een landschap of een stilleven het licht op het onderwerp maakt het beeld. Dat is de sleutel van mijn werk.

Daarna komt compositie en kleur en dan is het belangrijk om goed te kijken, en te zien waar een beeld uit bestaat daarbij speelt het licht ook weer een belangrijke rol.

Het kijken heb ik geleerd bij mijn werk als fotograaf. Ik fotografeer ruim 30 jaar, kijken is daardoor een 2e natuur geworden, daar maak ik gebruik van als schilder. Ik ben 7 jaar geleden gaan schilderen, een totaal andere discipline dan fotografie maar er zijn ook overeenkomsten zoals compositie en het zien dus.

Het onderwerp is secondair, of ik nu een portret schilder, een landschap of een stilleven - het licht op het onderwerp maakt het beeld. Dat is de sleutel van mijn werk.

Een regel die ik daarbij meeneem is: Schilder wat je ziet, niet wat je weet. Dat gaat vooral over vormen.

Mijn werkwijze is het vastleggen van een beeld dat ik in mijn hoofd al heb samengesteld, daar kan ik heel lang mee bezig zijn. Wanneer ik dan ga schilderen zijn er verrassende wendingen die inspireren zodat het toch misschien anders wordt dan in eerste instantie gepland.

Abstracte delen wanneer je inzoomt op een schilderij nemen pas een herkenbare vorm aan wanneer je afstand neemt, dat vind ik fascinerend in de schilderkunst en gebruik dat graag in mijn werk.

www.lydiavandermeer.com

Werken van 

Lydia van der Meer

Zie je iets moois?

Wil je het misschien thuis aan de muur?

maak een afspraak
Your information has been recieved.
Die ging niet goed. Probeer het nog een keer.