casa adnew • 

Amsterdam

Keramiek

Klaas de Boer

zaandam
nederland

Keramist Klaas de Boer is een globetrotter. Het liefst besteed hij zijn tijd aan het zoeken naar de sporen van oude culturen. China, Japan, Egypte of Zuid-Amerika. En hij is in hart en nieren natuurliefhebber. In zijn werk zijn verwijzingen te vinden naar oude culturen en de tijdloze natuur. Toch ziet zijn werk er modern uit. Een uitgebalanceerd effect wordt verkregen door strakke vormen en prachtige kleuren in combinatie met in de klei gekraste decoraties.

Vanaf de eerste dag op de Rietveldacademie wist Klaas de Boer dat hij Keramist wilde worden. Het is begin jaren zestig, de periode dat de keramiek zich ontwikkeld van toegepaste keramiek tot zelfstandige Kunst. Picasso en de Cobra beweging hadden al op ongebruikelijke manier gewerkt met Keramiek en speelden een bepalende rol in Klaas de Boer zijn ontwikkeling. Klei was meer dan een bord of een theepot.

Perfecte ‘uitstraling’ is wat ik nastreef.

De talloze manieren waarop je met klei kunt werken en de techniek van het werken met klei, porselein en steengoed staan centraal in Klaas de Boer zijn werk. Vrijer werk met de nadruk op Esthetiek en Techniek, in plaats van functionaliteit. Eeuwenoude stooktechnieken als Raku stoken geven ruimte aan de fascinatie die Klaas de Boer aan zijn Klei en Objecten geeft.

De gebruiksmogelijkheid van potten en of schalen is volstrekt ondergeschikt aan de kunstzinnige aspecten. Want op de perfecte vormen, voorzien van de meest uiteenlopende tinten, krast de Keramist zijn afbeeldingen. Het krassen met diepe en ondiepe halen is een specialiteit van Klaas de Boer. De afbeeldingen en de warme natuurtinten geven de perfect gedraaide, geglazuurde en gestookte objecten een ‘Uitstraling’. Die perfecte ‘Uitstraling’ is wat Klaas de Boer nastreeft.

Werken van 

Klaas de Boer

Zie je iets moois?

Wil je het misschien thuis aan de muur?

maak een afspraak
Your information has been recieved.
Die ging niet goed. Probeer het nog een keer.