casa adnew • 

Amsterdam

Schilderij
Olieverf
Mixed techniek

Kinga Wieczorek

Zaandam
Nederland

Kinga Wieczorek vind best lastig om zichzelf in een bepaald hoekje te zetten.Zij schilder vooral realistisch en figuratief, maar soms wijk zij hier ook vanaf. Voorheen schilderde Kinga liever geen portretten. Maar nu is ze gefascineerd door de mens, door zijn persoonlijkheid en ziel. Hoewel zij steeds teruggaat naar het schilderen van landschappen, stillevens en dieren, laat zij in haarwerken ook vaak vrouwen zien.

Van nature is Kinga Wieczorek een persoon die nieuwsgierig is naar het leven. Zij experimenteert met verschillende teken- en schildertechnieken en ook met thema's en stemmingen.

Ik ben geboren op 25 juli 1988 te Nowy Tomyśl, opgegroeid inZbąszyń (Polen). Van kinds af aan had ik te maken met kunst. Ik had maar ééndroom, Kunstenaar zijn en ik heb alles gedaan om deze droom te bereiken.
In 2008 ben ik cum laude afgestudeerd aan het Lyceum voor Beeldende Kunsten teZielona Góra.
Afstudeerrichting visuele reclame, kunstschilderen en kunstgeschiedenis (hetalgemeen vormend gedeelte HAVO + opleiding tot kunstenaar HBO) en heb ikde  beroepstitel verkregen: beeldend kunstenaar. 

In de loop van de jaren 2009-2016 had ik een vast contact met“Galerie Pretekst” in Krakau  (Polen). In 2016 werd mijn werk gebruiktvoor de Poolse film “The Art of Loving. Story of  MichalinaWislocka”. 

Tussendoor had ik besloten om naar Nederland te verhuizen enhelemaal opnieuw te  beginnen. Een eigen plek heb ik gevonden inZaandam. Hier is ook mijn atelier gevestigd. En hier heb  ik ook gekozenom officieel Nederlander te worden. 

In Zaandam heb ik meerdere keren geëxposeerd op de plekken zoals Het Weefhuis, Galerie  Zaansgroen, Galerie Playroom. Ook heb ik meegedaan aan de Nationale expositie ´Het  weekend van het portret´ 2020 / 2022. Mijn werk was ook te zien in Luxemburg en Belgie. Mijn werken zijn verspreid over de hele wereld, o.a. Duitsland, Polen, Frankrijk, VS, Mexico, Australië.  

Naast kunst creëren, lessen geven op basisscholen en bij verschillende organisaties zoals  Fluxus (het centrum voor de kunsten in Zaanstad)  en Feaz (Stichting die workshops aanbiedt voor scholen, kinderopvang en buurthuizen in de regio Amsterdam), ben ik ook actief op gebied van de organisatie.
Sinds 2019 voorbereid ik exposities en kleine evenementen in Café Fabriek in Zaandam. Af  en toe in samenwerking met andere organisaties zoals Tengel, Galerie Playroom of Monet  Atelier.

Vanaf 2020 ben ik bestuurslid  (eerst secretaris, sinds eind van 2022 vice-voorzitter) van Stichting Tengel – Zaanse Platform voor  Beeldende Kunstenaars in Zaanstreek die de kunstactiviteiten en het werk van Zaanse kunstenaars onder de aandacht brengt van publiek, overheid en bedrijfsleven.
 
Mijn volgende doel is om door deze opleidingen en mijn ervaring, kunst grootschalig aan de mens brengen. Kunst is een universele taal die mensen bij elkaar brengt.

Werken van 

Kinga Wieczorek

De waterlelies

acryl en pastel op canvas, 2018

ingelijst

bekijk de video

60

×

120

cm

(h×b).

60

×

120

×

cm

(h×b×d).

60

cm

(h)

cm

cm

huur p/m

24

,-

Verkoop

1200

,-

plan een afspraak

Zie je iets moois?

Wil je het misschien thuis aan de muur?

maak een afspraak
Your information has been recieved.
Die ging niet goed. Probeer het nog een keer.