casa adnew • 

Amsterdam

Zeefdruk
Schilderij
Object

Donna Corbani

Zandvoort
Nederlands

Donna Corbani is geboren in Santa Barbara, Californië. Na haar kunstenaars opleiding aan het Sarah Lawrence College in New York volgde zij haar hart naar Nederland. Corbani heeft internationaal meer dan 300 exposities op haar naam waaronder Sikkema Jenkins Gallery New York, Museum of Contemporary Art Santa Barbara, Keukenhof Lisse, Artihove, GO Gallery Amsterdam, Galerie Rogier Jonk in Bergen, Stedelijk Museum Amsterdam en een vaste plek in het Gemeentemuseum Den Haag. Openbare kunstwerken zijn te bewonderen in Noord en Zuid-Holland. O.a. een kleurrijk passage route naar de zee en een groot beeld op de boulevard van Zandvoort. In 2021 zijn 2 “Giant Tulip Bulbs” in de Bollenstreek geplaatst i.s.m. Museum de Zwarte Tulp. In Hoorn staan 3 vissen van staal aan het Markermeer. Corbani’s stijl bruist van levenslust. Sierlijke menselijke figuren beelden emotie uit via felle, rijke kleuren en strakke lijnen.

"Mijn voorkeur ligt bij vrolijke kunst. Ik creëer op minimalistische wijze mooie momenten. Een sensatie of sterke emotie. Sommige ervaringen zijn dierbaar en bijzonder. Dan ben ik alleen bewust van het hier en nu. Dat zijn de momenten die ik wil delen. Kleurrijk, strak, en uiterst precies in olieverf."

De kenmerkende lijnfiguren met spiraalgezicht zijn er ook in beeldvorm. Dezelfde vloeiende lijnen weergegeven in materialen als brons, aluminium en staal worden in haar atelier in Zandvoort gemaakt.

Atelier Corbani: schilderijen | sculpturen | zeefdrukken | openbare projecten | workshops | art events

Werken van 

Donna Corbani

Like a fish in water

Afmetingen blad: 75 cm x 55,5 cm - genummerd en voorzien van handtekening

Oplage: 50 stuks

bekijk de video

80

×

60

cm

(h×b).

80

×

60

×

cm

(h×b×d).

80

cm

(h)

cm

cm

huur p/m

,-

Verkoop

190

,-

plan een afspraak

Zie je iets moois?

Wil je het misschien thuis aan de muur?

maak een afspraak
Your information has been recieved.
Die ging niet goed. Probeer het nog een keer.