casa adnew • 

Amsterdam

Mixed techniek

Annegien de Bruijn

Amsterdam
Nederlands

Annegien de Bruijn (1970), geboren in een familie van architectenen interieurontwerpers, zat van jongs af aan naast haar vader aan zijntekentafel. Ze leert van jongs af aan met een bepaalde blik naar de wereld omons heen kijken, waarbij ze zich bewust is van lijnen en vormen.

“Creëren is mijn passie. Figuratieve beeldhouwkunst en conceptuele kunst zijn mijn belangrijkste drijfveren. Mijn werk is vooral gebaseerd op thema's als menselijk gedrag, emoties en hedendaagse vraagstukken. Met mijn werk wil ik bepaalde verhalen zichtbaar maken. Ik probeer de uitdagingen van het leven met humor en een andere kijk te benaderen en mensen bewust te maken van maatschappelijke vraagstukken. Ik gebruik graag verschillende beeldhouwtechnieken. Ik hou gewoon van de uitdaging van afwisseling en het ontdekken van nieuwe materialen.”

Ze heeft psychologie gestudeerd aan de UvA (Universiteit vanAmsterdam), volgde verschillende schilder- beeldhouwlessen bij kunstenaars eninstituten en studeerde uiteindelijk ‘Ruimtelijke Vormgeving en Beeldhouwkunst’aan Crejat in Alkmaar. Haar interesse in het gedrag en de emoties van mensenkomt vaak tot uiting in haar sculpturen. Gebeurtenissen of nieuwsberichten diehaar verbazen of intrigeren vormen de inspiratiebron voor haar sculpturen. Zekiest de stilistische benadering die het beste geschikt is om de betekenis enemoties van een stuk over te brengen.

Zie je iets moois?

Wil je het misschien thuis aan de muur?

maak een afspraak
Your information has been recieved.
Die ging niet goed. Probeer het nog een keer.